STF Orsa Vandrarhem
Orsa Vandrarhem
Hundspann
Hem Om vandrarhemmet Varför Orsa? Aktuellt Kontakt

Hundspannsturer

Vi samarbetar med Frasse Hed Hundspannsguide som kör turer på Grönklitt och på Koppången. Han har ett brett utbud; från att bara åka med någon timme till att köra själv med övernattning.

 • FAMILJEVÄNDA som körs i Grönklitt måndag, tisdag, fredag och lördag
  Vi kör en kort sväng på 2,5 km eller 5 km Max 2 vuxna 2 barn. Ni åker i släden vi kör. Pris: 300/250 kr per person 2,5km. 500/300 kr per person 5 km.

Följande turer onsdag, torsdag samt söndag i mån av tid.
Turerna körs i Grönklitt eller på Koppången. Koppångens naturreservat är 1,5 mil långt och 4 km brett och ligger i huvudsak norr om Ämåns dal i Orsa Finnmark. Det karaktäriseras av stora skogsmarker och vidsträckta sluttande myrar som drar sig högt upp i bergssluttningarna.

 • EN TIMMESTUR MED HUNDSPANN
  En kortare prova-på-tur med hundspann där vi kör och ni åker sittandes på slädarna som dras av Siberian huskys. Pris: 900 Sek/person I priset ingår plats på hundsläde (4 platser/släde) samt en kunnig hundspannsguide.

 • TRE TIMMARSTUR MED HUNDSPANN
  Vår mest populära tur där ni åker sittandes på slädarna som dras av siberian huskys. Vi stannar till och fikar kaffe/te och bullar. Denna tur rekommenderar vi varmt till alla som vill få en lättare natur och hundspannsupplevelse. Pris: 1300/900 Sek/person I priset ingår fika, plats på hundsläde (4 platser/släde) samt en kunnig hundspannsguide. Turen varar ca 3 timmar. (2 vuxna 2 barn)

 • KÖR EGET HUNDSPANN
  Lär dig att köra ett hundspann! Efter en kort genomgång kommer vi att köra en motsvarande tretimmarstur. Ni får själva köra ett mindre spann på ca 3 hundar/släde. Vi stannar till fikar kaffe/te och bullar. Pris: 1600 Sek/person I priset ingår fika, eget hundspann samt en kunnig hundspannsguide. Turen varar ca 3 timmar

 • DAGSTUR MED HUNDSPANN
  Under en dag färdas vi tillsammans med Siberian huskys genom Dalarnas snötyngda skogar. Här kommer man i närmare kontakt med alla slädhundar och deras personligheter. Vi stannar till och gör eld, kokar kaffe, tillagar lunch och låter hundarna få en paus. Pris: 2700 Sek/person. I priset ingår eget hundspann, lättare lunch och en rutinerad hundspannsguide. Turen varar ca 6 timmar. Max 2 personer

 • TVÅDAGARSTUR MED HUNDSPANN
  Upplev midvinternattens köld! Elden som värmer och lyser upp vår vildmarkstillvaro. Lev livet som en hundspannsförare under två dagar. Lär dig ta hand om och köra ”ett eget” hundspann med snälla och kärleksfulla huskies och spendera en natt i en timmerstuga mitt i skogen utan elektricitet och rinnande vatten. Dag 1 – 2 Två dagars hundspannskörning och en övernattning i det vilda. Vi startar på förmiddagen med hundspannen och kör ut till en stuga där vi övernattar. . Hundarna matas och ses om innan vi själva äter middag. Du får köra ett ”eget” hundspann och får insikt i hur man sköter och handskas med slädhundar. Vi beräknar att vara tillbaks före mörkrets inbrott. Pris 5500 kr per person. Max 2 personer.
Anmäl i god tid till
Frasse Hed Hundspannsguide
Orsa Hansjö
070-582 21 71
jiepeers@gmail.com


Tur på Koppången med hundarna

Rädsjön Grönklitt
   
Svenska Turistföreningen Visit Orsa Visit Dalarna Siljan Instagram Facebook